Kész az SNS jelöltlistája is, a korábbi nagyszombati megyeelnök, Tibor Mikuš is rajta van

2019. november 27. - 16:34 | Belföld

Az SNS az egyedüli párt a parlamentben, melynek frakcióját nem hagyta el egyetlen képviselő sem a mostani választási ciklusban. Andrej Danko pártja is bejelentette, hogy fog kinézni a párt választási listája.

Kész az SNS jelöltlistája is, a korábbi nagyszombati megyeelnök, Tibor Mikuš is rajta van
Andrej Danko (Fotó: TASR)

A pártelnök kerül értelemszerűen az első helyre, őt Jaroslav Paška, Eva Smolíková, Anton Hrnko és Gabriela Matečná követik - árulta el Zuzana Škopcová, Danko irodájának vezetője.

A hatodik helyen a párt alelnöke, Štefan Zelník áll, majd parlamenti frakcióvezetőjük, Tibor Bernaťák, Dušan Tittel és Karol Farkašovský.

Danko korábban kijelentette, hogy a listán való indulás feltétele a párttagság, így Martina Lubyová oktatásügyi miniszter jelentkezett az SNS-be, kérvényét pedig jóváhagyják.

Az SNS elnöke szerdai sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a listájukon szerepel majd Tibor Mikuš, a korábbi nagyszombati megyeelnök, aki egykor a HZDS tagja volt. Ugyancsak felkerült rá Holíč község polgármestere, Zdenko Čambal.

A 25. helyet kapja meg Alena Bašistová, aki négy éve a Sieť listáján jutott be a parlamentbe, majd függetlenként ült ott, nemrég viszont belépett az SNS-be.

A 150. helyről indulhat Poprád polgármestere, Anton Danko, aki nem tagja a pártnak.

A parlamenti választásokra február 29-én kerül sor.

(TASR)