Kész őrület! Már a második szlovák ex-főrendőrt dugják a rács mögé!

2020. december 6. - 22:09 | Belföld

A bíróság vasárnap este meghozta döntését Milan Lučanský sorsát illetően. 

Kész őrület! Már a második szlovák ex-főrendőrt dugják a rács mögé!
TASR

A kihallgatások sora után a bíróság úgy határozott, Milan Lučanskýt vizsgálati fogságba helyezi.

Vasárnap reggel 7.30-kor kezdték meg a Júdás nevű rendőrségi akció során őrizetbe vett személyek vizsgálati fogságba helyezésére benyújtott javaslatok tárgyalását.

Daniel Čech, a Pénzügyi Hatóság volt igazgatóhelyettese és Jozef Rehák, a belügyminisztérium különleges rendőrségi tevékenységért felelős hivatalának korábbi vezetője ügyében már szombaton döntött a bíróság, mindkettejüket vizsgálati fogságba helyezték.

Vasárnapra maradt Milan Lučanský korábbi országos rendőrfőkapitány, Boris Beňa és Peter Gašparovič, a SIS két tisztviselője, valamint Marián Kučerka rendőrségi vizsgálótiszt. Mindannyiukat korrupcióval és zsarolással gyanúsítják, a titkosszolgálat embereit pedig bizalmas információk veszélyeztetésével is.

Még az ítélet megszületése előtt Peter Kysel ügyész a vizsgálati fogságára vonatkozó javaslatában azt írta, Lučanský ellen erősebbek a bizonyítékok, mint azt elsőre gondolták.

Korábban írtunk arról, hogy november második felében a Legfelsőbb Bíróság szenátusa arról döntött, hogy előzetesbe helyezik Lučanský elődjét, Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitányt és más, a Tisztítótűz fedőnevű akció keretében őrizetbe vett volt magas rangú rendőrtisztet.

(dennikn,para)