Kesztyűje buktatta le a tallósi rablót

2017. február 15. - 10:16 | Régió

 A galántai rendőrség rablással gyanúsít egy 25 éves tallósi férfit.

A fiatal tavaly november elején kiszemelt magának egy helyi nyugdíjast. A 86 éves asszonyt azon a napon támadta meg, amikor a nő megkapta a havi nyugdíját. Az elkövető a ház mögött lévő kerten keresztül behatolt az udvarba.

A tettes földre taszította az idős nőt, majd átkutatta a kabátját. Háromszáz euró készpénzt lopott el tőle.

A több mint 60 évnyi korkülönbség nem rémisztette meg a nyugdíjast, aki küzdeni próbált a bűnözővel, utolsó erejével pedig még letépte a férfi kesztyűjét.

A nyugdíjas átadta a kesztyűt a rendőrségnek, akik a tárgyi bizonyítékon található DNS-minta alapján azonosítani tudták az elkövetőt. A tettes valószínűleg büntetett előéletű volt, ezért szerepelt a DNS-e a rendőrség adatbázisában – ezzel egyezett a kesztyűben talált minta is.

A rendőrség a bizonyítékok alapján védett személy ellen elkövetett rablás vádjával indított eljárást, és indítványozták a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését.

Amennyiben a fiatal bűnössége beigazolódik, akár 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat – tájékoztatta a Paramétert Mária Linkešová, a Nagyszombati kerület rendőrségi szóvivője.


-para-