Két bírónő tett vallomást, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kenőpénzért döntöttek Kočner javára

2020. április 29. - 16:34 | Belföld

Korrupcióval és kenőpénz elfogadásával gyanúsított bírók tettek tanúvallomást szerdán a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyitrai irodájában.

Két bírónő tett vallomást, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kenőpénzért döntöttek Kočner javára
Marian Kočner (Archív felvétel)

A Pozsonyi Járásbíróság kereskedelmi részlegének két bírója, Katarína Bartalská és Gabriela Buľúbášová tett vallomást a nyomozók előtt, a gyanú szerint a két bírónő kenőpénz fejében Marian Kočner javára döntött. A korrupcióval és a bírói függetlenség megsértésével gyanúsított Bartalská ügyvédje nem kommentálta az állításokat.

A szintén korrupcióval gyanúsított Buľúbášová a gyanú szerint virágcsokrot és parfümöt fogadott el Monika Jankovskától az igazságügyi minisztérium azóta lemondott államtitkárától. „Határozottan tagadom a vádakat, és mindent elmagyarázok" - közölte Gabriela Buľúbášová.

Peter Erdös, Jankovská jogi képviselője is jelen volt a kihallgatáson, megerősítette, hogy mindkét bírónő vallomást tett, de részleteket nem mondott. „Az egyik állítás az ügyfelemre vonatkozik, ám ez nem változtat a bizonyítási eljárás menetén" – mondta az ügyvéd.

(TASR)