Két családi ház is lángolt az éjszaka közepén – a helyieket megdöbbentette, hogy ki volt a gyújtogató

2023. december 7. - 11:14 | Régió

Két héttel ezelőtt két családi házban is felcsaptak a lángok Bartošova Lehôtka községben (Garamszentkereszti járás), az egyikben ráadásul két idős nő aludt, akiknek az utolsó pillanatban sikerült megmenekülniük. Most kiderült, ki állt a gyújtogatások mögött – írja a noviny.sk.

Két családi ház is lángolt az éjszaka közepén – a helyieket megdöbbentette, hogy ki volt a gyújtogató
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Két héttel ezelőtt az éjszaka közepén két, különböző utcákban lévő családi házban csaptak fel a lángok. Az egyikben két idős nő aludt, és csak az utolsó pillanatban sikerült elmenekülniük a tűz elől. A község polgármestere szerint mindenki sokként élte meg a történteket, most pedig újabb megdöbbentő fejleményre derítettek fényt.

A rendőrség szerint ugyanis egy 79 éves nő áll az egész mögött, akit általános veszélyeztetéssel és rongálással gyanúsítottak meg. A térfigyelő kamerák rögzítették, ahogy a nő az éjszaka közepén egy benzineskannával a kezében sétált az utcán. Minden bizonnyal bosszúból cselekedett, ugyanis az idős nő telekvitában áll a felgyújtott házak tulajdonosaival.

Az eset során keletkezett kárt 110 ezer euróban határozták meg. Az idős nő egy hónappal ezelőtt a hozzátartozóira íratta át a saját házát – a rendőrség vizsgálja, hogy ez összefüggésben van-e a gyújtogatással.

A két idős nő, akinek sikerült elmenekülnie a lángok elől, jelenleg a hozzátartozóinál él. A község lakói nagy összefogásról tettek tanúbizonyságot: ideiglenesen lefedték a kiégett ház tetejét, valamint gyűjtést szerveztek a károsultak megsegítésére.


(noviny.sk)