Két diák is koronavírusos lett a komáromi Selye gimiben!

2020. szeptember 23. - 15:06 | Régió

A fertőzés két osztály egy-egy diákját érinti.

Két diák is koronavírusos lett a komáromi Selye gimiben!
A komáromi Selye János Gimnázium. Fotó: Cséfalvay Á. András (archívum)

A napokban a Bumm.sk adott hírt róla, hogy koronavírusos lett a komáromi Selye János Gimnázium egyik diákja. Andruskó Imre igazgató akkor elmondta, hogy a diáknak enyhe tünetei voltak, ezt követően jelentkezett a körzeti orvosánál, majd a regionális közegészségügyi hivatal elküldte koronavírustesztre, mely pedig pozitív lett. A vele kapcsolatban álló két osztály hétfőtől igazgatói szabadot kapott.

Szerdán ugyanakkor a Selye gimi közleményben tájékoztatott róla, hogy a IV. B osztály egyik tanulójának teszteredménye is pozitív lett. "Az erre vonatkozó minisztériumi dokumentum értelmében gimnáziumunk a PIROS fázisra vonatkozó előírások alapján folytatja a munkát" - húzták alá. Közölték, hogy ez a tanuló sem járt iskolába szeptember 12-től.

"Az illetékes egészségügyi szervek lokalizálták a vírus terjedését, és ellenőrzik a járványügyi helyzet további alakulását. Jelenleg várjuk a járási tisztiorvos utasítását a továbbiakkal kapcsolatban, mivel a helyzet további romlása esetén csakis az illetékes egészségügyi szerv rendelheti el az esetleges karantént – nem az iskola (igazgatója)" - fogalmaznak közleményükben.

(parameter)