Két embercsempészt és 21 bevándorlót fogtak el Győrnél

2020. július 29. - 15:49 | Külföld

Két török embercsempészt és 21, magát szír állampolgárnak valló illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán Győr térségében szerdán - közölte a police.hu oldalon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Két embercsempészt és 21 bevándorlót fogtak el Győrnél
Fotók: police.hu (További felvételekért kattints!)

A tájékoztatás szerint a rendőrök egy négy megyére kiterjedő akció keretében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály székesfehérvári osztályának információi alapján állítottak meg a sztrádán két, egy Fiat és egy Ford típusú járművet, amelyek az úton láthatóan együtt közlekedtek.

A két török sofőrön kívül a Fordban a járművezetőn kívül kilenc férfi és egy nő utazott, míg a Fiat gépkocsiban tizenegy férfi, illetve a sofőr tartózkodott.

Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Mindnyájukat előállítják, elszámoltatásuk megkezdődött. A török sofőröket embercsempészés gyanújával hallgatják ki a rendőrök. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(MTI/police.hu)