Két embert gázolt halálra a 90 éves férfi, mégsem kerül börtönbe

Nem kell börtönbe vonulnia annak a 90 éves brit autósnak, aki két ember életét oltotta ki, mert a fék helyett gázpedálra lépett.

Az ügyben ítélkező bíró szerint elegendő büntetés az idős embernek, hogy lelkiismeret-furdalással kell leélnie hátralévő életét. 

Martin Walsh bíró azt mondta, hogy alapos megfontolás után vetette el a letöltendő börtönbüntetés lehetőségét és tisztában van azzal, döntését nehéz lesz elfogadniuk némelyeknek, főleg az áldozatok hozzátartozóinak, de - vélte - a börtön nem szolgálna elrettentésül sem a vádlott, sem mások esetében, és nem tenné meg nem történtté a tragédiát. 

"Ön élete hátralévő részét annak tudatában fogja leélni, hogy nem szándékos cselekedetével két ember halálát okozta, Ön ezt a terhet fogja viselni" - mondta a bíró a vétkes autósnak, akire két év felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

Philip Bull nyugdíjas textilkereskedő egy 44 és egy 49 éves nőt gázolt halálra, amikor a fék helyett gázpedálra lépett. Az agg autós elismerte bűnösségét és mélységes megbánást tanúsított.

MTI/para