Két embert vádoltak meg a Valko-gyilkossággal összefüggésben

A rendőrség két embert vádol a neves ügyvéd, Ernest Valko meggyilkolásának ügyében.

Két embert vádoltak meg a Valko-gyilkossággal összefüggésben
Ernest Valko 2001-ben (Fotó: TASR-archív)

Jaromír Čižnár főügyész szerdán tartott sajtótájékoztatóján közölte, két személyt vádoltak meg a Valko-gyilkossággal összefüggésben. A főügyész elmondása szerint az egyik személyt gyilkossággal, a másikat rablással vádolják.

Minden arra vall, hogy a neves ügyvéd rablógyilkosság áldozata volt. A gyilkosság felderítését segítette, hogy arról vallani kezdett egy olyan személy, aki részt vett a hét évvel ezelőtti bűncselekményben.

A Joj Televízió információi szerint a gyilkossággal vádolt személy Jozef R., aki egy éve került rács mögé - 11 éves börtönbüntetését tölti egy szomolányi bankrablás miatt.

Az egykori parlamenti képviselő, Daniel Lipšic lesz a védőügyvédje az ügy koronatanújának, aki egyben az elkövető tettestársa volt - közölte hivatalos Facebook-oldalán Lipšic.

Lipšic hozzátette, azért vállalta el az ügyvédi megbízást, mert reményei szerint sikerül kivizsgálni a gyilkossági ügyet, az elkövetőket pedig felelősségre vonják.

Mint ismeretes, Valkót a limbachi villájában lőtték agyon 2010. november 8-án. Egyetlen, néhány méterről leadott lövéssel végeztek vele, ami a szívét és a tüdejét érte.


TASR/para