Két és fél éve szökésben lévő magyar bűnözőt kapcsoltak le Gútán!

H. Imre ellen még 2014 nyarán adtak ki európai elfogatóparancsot Győrben.

Az Országos Rendőrkapitányság különleges egysége, valamint a NAKA és a Nyitrai Kerületi Rendőrség együttműködésében szerdáról csütörtökre virradó éjszaka, fél kettőkor csaptak le a 49 éves H. Imrére.

H. Imre ellen a Győri Városi Bíróság 2014 nyarán adott ki európai elfogatóparancsot, mivel 1 év 5 hónapot, valamint további 9 hónapot és 20 napot kellett volna letöltenie folytatólagosan elkövetett gazdasági bűncselekményekért - tájékoztatta a Paramétert Denisa Baloghová rendőrségi szóvivő.

Az ellene hozott ítélet szerint 2005 és 2007 között a tettestársaival együtt legalább 30 esetben közvetített hamis iratok alapján jelzáloghitelt. 

A rendőrség közölte, H. Imre több mint két és fél éve szökésben volt, és minden valószínűség szerint már hosszabb ideje Szlovákiában tartózkodott. Gúta külterületén egy családi házban bujkált, ahol csütörtökön hajnalban a rendőrség elfogta.

Baloghová kifejtette, hogy a rendőrség különleges bevetési egységei taktikus megoldást választottak a bűnöző kézre kerítésére, megakadályozandó, hogy ismét megszökjön az igazságszolgáltatás elől. 

Miután elfogták, a kerületi ügyész engedélyével H. Imrét őrizetbe vették, jelenleg pedig már folyamatban van a kiadatási eljárása Magyarországra.

(para)