Két és fél éves kislány vesztette életét a felforrósodott autóban!

2018. június 11. - 14:59 | Régió

A három évvel ezelőtti, nyitraihoz hasonló tragédia történt ezúttal Trstená városában.

Két és fél éves kislány vesztette életét a felforrósodott autóban!
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

Egy 30 éves, námestovói járásbeli faluból származó édesanya két és fél éves kislányával érkezett a felső-árvai város kórházához, de amikor bement, a kislányt az autóban hagyta.

Amikor visszajött, a pici Sabinka már nem lélegzett. Az anyuka rohant vele a kórháznál állomásozó mentőkhöz, de már nem tudták megmenteni.

A kislány testhőmérséklete 40,6 fokos volt.

„A gyermeket életjelek nélkül hozták a trsztenái mentőszolgálat állomáshelyére, amely a kórház épületében van. A jelenlévő mentősök azonnal elkezdték a gyermek újraélesztését. Sajnos, a legnagyobb igyekezetük ellenére sem sikerült megmenteniük a gyermeket” – közölte Alena Krčová, a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője.
Nem ez az első eset Szlovákiában, hogy a felforrósodott autóban meghalt egy gyermek. A szörnyű eset kísértetiesen emlékeztet arra, ami 2015 júliusában történt Nyitrán. Egy kétéves gyermek apja a bölcsődébe készült vele, de megfeledkezett arról, hogy a kicsi a hátsó ülésen ül a gyerekülésben, és a munkahelyére ment. Mivel a kicsi csendben volt, nem vette észre, hogy ott hagyta a kocsiban. Órákkal később találták meg, de ekkor már nem élt.

A rendőröknek és a tűzoltóknak már ebben az évben is több esetben kellett autóban hagyott gyermeket kiszabadítaniuk. Például februárban egy apa az egyik pozsonyi bevásárlóközpont földalatti parkolójában hagyta gyermekét az autóba zárva. A síró gyermeket a rendőröknek kellett kiszabadítaniuk.

A mentősök arra figyelmeztetnek, hogy a gyermeket egy pillanatra sem szabad magára hagyni az autóban.

„A gyermek szervezete ötször olyan gyorsan hevül fel, mint a felnőtté. Nagy hőségben az autó belsejének hőmérséklete akár a 70 fokot is elérheti, ami az üvegházhoz hasonlít, és ezért a gyermek szervezete akár már néhány perc után összeomolhat” – magyarázta Krčová.

(TASR/Nový Čas