Két év után újra fogadja a turistákat a vietnami nyaralósziget

2021. október 23. - 10:02 | Külföld

Vietnamban november végén megnyitják a koronavírus ellen beoltott külföldi látogatók előtt Phú Quoc-szigetet, ahol a járvány miatt már csaknem két éve nem járnak turisták.

Két év után újra fogadja a turistákat a vietnami nyaralósziget
Phú Quoc (Forrás: Wikipedia)

A festői sziget 2019-ben mintegy 670 ezer látogatót vonzott, és a turizmusból több mint 18 milliárd dollár bevételre tett szert.

A vietnami hatóságok abban bíznak, hogy Phú Quoc-szigetet a thaiföldi Phukethez vagy az indonéziai Balihoz hasonló vonzó célponttá tudják tenni. November 20-ától indítanak a szigetre charterjáratokat, amelyeken oltási igazolással és negatív koronavírusteszttel rendelkező turisták utazhatnak majd - jelentették be péntek este.

A legnagyobb vietnami szigetet eredetileg októberben akarták megnyitni a külföldiek előtt, de a lakosság alacsony átoltottsága miatt ezt elhalasztották.

Vietnamban több mint 880 ezer fertőzöttet regisztráltak, és 21 500 körül van a halálos áldozatok száma. A 100 milliós népességű országban az emberek kevesebb mint 20 százaléka kapta meg a teljes védettséget biztosító oltásokat.

A napokban Thaiföld is jelezte, hogy megnyitja határait több mint negyven ország beoltott turistái számára, akik karanténkötelezettség nélkül léphetnek majd be az országba novembertől.

(MTI)