Két évvel ezelőtt lemondott, pénteken visszatért a kerületi futballszövetség élére Ladislav Gádoši

Az egykori FIFA-bíró, a nagyszombati Ladislav Gádoši (felvételünkön) személyében régi-új elnök irányítja a Nyugat-szlovákiai Futballszövetséget. Erről döntöttek a küldöttek január 11-én Nyitrán a kerületi szövetség tisztújító közgyűlésén. 

Két évvel ezelőtt lemondott, pénteken visszatért a kerületi futballszövetség élére Ladislav Gádoši
Reprofoto: youtube.com

Mint ismeretes, bő két évvel ezelőtt Ladislav Gádoši önként lemondott tisztségéről, lépésével megelőzte a menesztését célzó eljárást. Akkor Pavol Šípoš személyében új elnököt választottak, akinek a megbizatása másfél év után lejárt. Pénteken nem csupán Gádoši, de Šípoš és a korábban vesztes elnökjelölt, Robert Šuník is megmérettette magát. A szavazás első körében nem született döntés (Gádoši 32, Šuník 21, Šípoš 8). A második körben, ekkor már az egyszerű többség döntött, Gádoši 41:20 arányban legyőzte Šuníkot. Mindkét körben egy szavazat érvénytelen volt.

A nyitrai tanácskozáson a tizenkét járást képviselő hatvankét küldött megvitatta az elmúlt időszak fejleményeit, megválasztotta a végrehajtó bizottság tagjait, a revíziós, a fegyelmi és a fellebbviteli bizottságok elnökeit, valamint a Szlovák Futballszövetség február elején esedékes konferenciájának küldötteit. A végrehajtó bizottságba a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökét, Benovič Árpádot, a Komáromi Területi Futballszövetség elnökét, Nagy Ferencet és a Galántai Területi Futballszövetség elnökét, Kiss Ervint is beválasztották. A bősi Bott Jánost pedig a revíziós bizottság elnökévé választották.

ái