Két fronton egyszerre versenyeztek a Seishin Karate Klub harcosai

2021. június 18. - 21:32 | Sport

Kiválóan helytálltak Lengyelországban és Magyarországon is a csallóközi Seishin Karate Klub harcosai.

Két fronton egyszerre versenyeztek a Seishin Karate Klub harcosai
Fotók: Seishin Karate Klub (További képekért kattints!)

A karatékák június 10-én indultak a Carpatia Cup 2021 megnevezésű nemzetközi karateversenyre a lengyelországi Rzeszowba. A versenyen 230 induló volt 27 klubból és 6 országból.

"A kluból elsőként Rakus Ján kezdett. Szépen bemutatva a formagyakorlatokat egészen a döntőig menetelt. Sárai Csongor katában nem tudott győzni, küzdelemben viszont igen. Szépen betartva az edzői utasításokat fejrúgással megnyerte az első küzdelmét, így bejutott a negyeddöntőbe, ahol egy jóval rutinosabb ellenfelétől kapott ki. Így járt Janika is, aki kifogta a későbbi bajnokot és sajnos nem sikerült győznie. Mindkettőjüknek egy kiváló tapasztalat volt a következő évekre" - nyilatkozta a klub elnöke, Sensei Markovics János 4.danos mester.


Rakus Ján

Hupian Kristína egy kiváló felkészülés után sajnos nem tudott győzni, Markovics János pedig a +35 évesek között képviselte a klubot. Összességében remek eredményt értek el, négy indulóból ugyanis hárman dobogóra tudtak állni.

Második helyezett: Rakus Ján (Keszegfalva) – U14 kata

Harmadik helyezettek: Sárai Csongor (Keszegfalva) – U14 -45kg, Markovics János +35 Kata

5-8. helyezett: Hupian Kristína – Felnőtt női +65 kg

Időközben Várpalotán is járt a Seishin Karate Klub hat fővel. A versenyen közel száz induló volt Magyarországról és Szlovákiából.

Mindenki az íjászattal kezdett: Pulay Attila lett az íjászat bajnoka. A gyerekeknél 10 kg-mal volt fekvenyomás időre, az ifjúsági korosztálytól felfelé pedig mindenki annyit nyomott fekve, amennyit bírt.

Volt továbbá deszkatörés, amikor ököllel, kéz éllel és könyökkel kellett eltörniük a deszkát. Miután mindezt teljesítették, mindenki pontosan indult az előre meghatározott időpontok szerint, két percenként. A távot egészen a végéig futva kellett megtenni, közben pedig erőpróbákat végrehajtani időre. Először ugrálókötél, majd hasizom, kettlebellel nyomás, lajhár mászás, kúszás, tapsolós fekvőtámasz, pontkesztyűbe fejrúgás, dobócsillag, majd visszafelé súlylökés, rönkugrálás, gólyaláb és a legutolsó feladat a dombfutás volt, ami kb. 150 méteres nagyon, meredek emelkedőn történt.

A csapat tagjai a tavalyihoz képest szinte minden feladatnál tudtak javítani saját magukhoz képest.

Első helyezett: Pulay Attila (Keszegfalva) 7.hely – Junior fiú

Második helyezett: Molnár Dominik (Keszegfalva) 6.hely – Gyerek.2 fiú

Harmadik helyezett: Cserepes Zoltán (Nemesócsa) - Felnőtt ff 4.hely + abszolút kategória 4.hely (37 indulóból), Borbély Barnabás (Dunaszerdahely) 9.hely – Serdülő fiú

Akik lemaradtak a dobogóról: Kiss Ádám (Keszegfalva) Ifi fiúk. - 4.hely, Bognár Krisztián (Keszegfalva) 6.hely – Gyerek.2 fiú

"Még egyszer mindenkinek gratulálunk a kiváló eredményekhez, és hogy végigcsinálta ezt a kőkemény embert próbáló erőpróbát" - zárta Markovics János.

(fl)