Két hétre tervezték a lockdownt, de a miniszter elmondta, szerinte az meddig fog tartani

2021. november 26. - 12:08 | Belföld

Szerda óta tudjuk, csütörtöktől két hétig kijárási korlátozással súlyosbított lockdown lép életbe Szlovákiában. A DenníkN az egészségügyi miniszterrel készített terjedelmes interjújában azt is firtatja, mire lehet számítani a jelzett határidő lejárta után. A válasz nem túl biztató.

Két hétre tervezték a lockdownt, de a miniszter elmondta, szerinte az meddig fog tartani
Fotó: TASR

A szerdai kormányülést követően arról értesülhettünk, hogy egyelőre két hétre tervezik a lezárást, de előtte pár nappal kiértékelik a járványhelyzetet. Ezzel kapcsolatban Vladimír Lengvarský röviden elmondta, a körülmények elbírálása szerinte nem változtat a jelenleg érvényes intézkedéseken. "Azt gondolom, hogy (azok) a jelenlegi szerint fognak folytatódni", ráadásul mindenki - azaz a beoltottak és a vakcinát elutasítók - számára. S hogy milyen sokáig? "További két hétig. Ez az én személyes véleményem". A miniszter nem számít arra, hogy két hét múlva már fodrászhoz mehetne vagy ruhaboltba.

Lengvarský arról is beszélt, miért egyik napról a másikra jelentették be a lezárásokat. Szavaiból az derült ki, hogy a lockdownt szándékosan harangozták be az utolsó pillanatban, hogy az emberek ne rohamozzák meg az üzleteket. "ha azt mondtuk volna, hogy csak hétfőtől lépnek hatályba a rendelkezések, a bevásárlóközpontok zsúfolásig tömve lettek volna... a nagy rohamban sokkal nagyobb lenne a fertőzésveszély".

(DenníkN)