Két hónapja minden éjszaka visszajár – méhkaptárokat rombol és háziállatokat gyilkol egy medve a községben

2021. szeptember 16. - 12:59 | Régió

A lakosok szerint már csak idő kérdése, hogy mikor támad emberre egy medve, amely teljesen elveszítette félelemérzetét az emberrel szemben, és minden éjszaka bejár Kľačno községbe (Privigyei járás).

Két hónapja minden éjszaka visszajár – méhkaptárokat rombol és háziállatokat gyilkol egy medve a községben
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A térfigyelő kamerák már többször rögzítették, ahogy a medve lerombolta a méhkaptárokat és elfogyasztotta a bennük lévő mézet. Hasonlóan járt az egyik helyi lakos, Peter Chovanec is, aki csak törmelékeket talált a kaptárok helyén, de a medve állítása szerint egy bárányával is végzett.

A helyiek hangos szirénázással próbálták elriasztani a vadat, de az megszokta azt is. Az emberek gyakran nem alszanak egész éjszaka, hogy védjék tulajdonaikat a medve elől, aki szinte minden nap visszatér – van, hogy már este 9 órakor a kertekben szaladgál.

Jaroslav Slašťan, a természetvédelmi csapat vezetője a noviny.sk-nak megerősítette, hogy több bejelentés is érkezett a községből. „Mivel nem mutat félelmet, rendszeresen visszajár és károkat okoz, valamint közvetetten veszélyezteti az embereket, úgy döntöttünk, hogy az egyed valószínűleges eltávolítására kerül sor” – nyilatkozta Slašťan.


(noviny.sk)

Címkék: Medve, község, károkozás