Két nagymegyeri veterán súlyemelő, Megály János és Patasi Oszkár Eb-diadala Budapesten

Két Európa-bajnoki aranyéremmel, négy dobogós helyezéssel kerültek a figyelem fókuszába a nagymegyeri veterán súlyemelők a Budapesten zajló kontinensviadalon.

Két nagymegyeri veterán súlyemelő, Megály János és Patasi Oszkár Eb-diadala Budapesten
Patasi Oszkár hatodik Eb-aranyérmét szerezte Budapesten (Képarchívum)

A MAFC és az Ózdi Súlyemelő FC közös rendezésében lebonyolított Euróopa-bajnokságon a legfiatalabbaktól – a 35-39 esztendősektől – kezdve ötéves ugrásokkal egészen a nyolcvan felettiekig küzdöttek az érmekért a részvevők.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Sportközpontjában 28 országból ötszáztizenegyen viaskodtak a tárcsákkal. Nagymegyerről öt versenyző nevezett, négyen közülük az éremszerzők közé kerültek a sok egykori kiválóságot felvonultató viadalon. Megály János és Patasi Oszkár arany-, Mezei Tibor ezüst-, Juhász László pedig bronzéremmel tért haza a magyar fővárosból. Németh Vince, aki egyébként újoncként szerepelt a kontinensbajnokságon, pedig a hetedik helyen zárt. Említést érdemel, hogy Patasi Oszkár Budapesten immár hatodik EB-diadalát ünnepelte. Egyébként a nyári hetekben sincs lazsálás. Augusztus 18-26. között Barcelonában világbajnokságot rendeznek, melyen a nagymegyeriek szeretnék gyarapítani a világversenyeken begyűjtött érmeik számát.

 

Masters Európa-bajnokság Budapest, nagymegyeri éremszerzők:

M55 – 69 kg: 3. Juhász László (82+97) 179 kg

M55 – 77 kg: 1. Megály János (90+115) 205 kg

M55 – 94 kg: 1. Patasi Oszkár (105+130) 235 kg

M55 – +105 kg: 2. Mezei Tibor (105+127) 232 kg

(ái)