Két nap alatt 24 koronavírusos beteget szállítottak a dunaszerdahelyi kórházba

2021. február 6. - 10:50 | Régió

Romlik a járványügyi helyzet a Dunaszerdahelyi járásban, erről tájkoztatott a dunaszerdahelyi kórházat üzemeltető Svet zdravia hálózat.

Két nap alatt 24 koronavírusos beteget szállítottak a dunaszerdahelyi kórházba
Fotó: Cséfalvay Á. András (archívum)

"Csak az utóbbi két napban 24 újabb koronavírusos beteget vettek fel a kórházba, velük együtt pillanatnyilag (pénteken - a szerk. megj.) 79-en fekszenek a Covid-osztályon" - közölte portálunkkal Jana Fedáková, a Svet zdravia szóvivője.

Elárulta, újabb kórházi ágyak átcsoportosításával már 88 férőhely áll rendelkezésre a koronavírusos betegek számára, de arra számítanak, hogy az elmúlt napokban tapasztalt emelkedés miatt a hétvégén betelhet a Covid-osztály.

A 88-ból négy ágy mellett van lélegeztetőgép, a többinél pedig oxigénterápiára alkalmas készülék. "A betegség súlyos lefolyása esetében magas nyomású oxigénterápiát is alkalmazunk. E célból szükséges volt megnövelni a gyógyászati oxigénkészleteinket, és az ellátási teljesítményt" - fogalmazott a szóvivő.

A Svet zdravia hálózatán belül a legtöbb koronavírusos pácienst, 117-et jelenleg a Covid-kórházzá alakított galántai intézményben kezelik, a második legtöbbet pedig a dunaszerdahelyiben.

(SzT)