Két nap alatt több mint 280 sérültet kellett ellátni a jeges járdák miatt a kassai kórházakban

2020. január 10. - 20:07 | Régió

Csütörtökön összesen 239 embert kellett ellátni a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban (UNLP) a járdák és utak jegesedése következtében.

Két nap alatt több mint 280 sérültet kellett ellátni a jeges járdák miatt a kassai kórházakban
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Erről Ivana Vaněková, a kórház szóvivője tájékoztatta a TASR-t azt is hozzátéve, hogy a páciensek közül 22 szorult kórházi kezelésre. Pénteken tovább gyarapodott a sérültek száma. A kórház már évek óta nem találkozott ennyi időjárással összefüggő balesettel.

„A sérültek közül többen már túlvannak a műtéti beavatkozáson, mások még várakoznak”

– közölte.

Mint elmondta, legtöbbször boka- vagy csuklótöréssel, illetve váll-, térd-, fej- vagy gerincsérüléssel keresik fel a kórházat.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a sürgősségi osztályon pénteken is hektikus volt a helyzet, és reggeltől 48 olyan személyt láttak el, aki elcsúszott a jégen.

„Egy személy kórházi ellátásra szorult, mások még várnak a vizsgálatra, tehát ez a szám még nőhet. Ugyanakkor ma több olyan pácienssel is találkoztak, aki az elmondása szerint, még előző nap sérült meg”

– pontosított Vaněková.

A Kassa-Saca Kórház sürgősségi osztályán csütörtökön, illetve pénteken 13:00 óráig összesen 49 embert láttak el, akik szintén az eljegesedett járdák miatt sérültek meg.

„A legtöbbször kéz-, csukló-, láb-, boka- és csípőtöréssel keresték fel a kórházat. Hét embert meg kellett műteni, egy személyt pedig megfigyelés alatt tartanak”

– tájékoztatta a TASR-t Martina Pavliková, a sacai kórházat üzemeltető Agel társaság szóvivője.