Két napig a „gólyáké” volt a Nerat (FOTÓK)

2022. augusztus 31. - 14:56 | Régió

Két év kényszerű kihagyás után újra gólyatábort szerveztek a dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában. Augusztus utolsó két napján gazdag program várta a Neratovicei téri iskola leendő elsőseit.

Két napig a „gólyáké” volt a Nerat (FOTÓK)
Az iskola felvételei - további képekért kattints!

Az első délelőtt az ismerkedéssel telt, majd az iskola profiljához tartozó foglakozásokon vettek részt a gólyák: volt itt veterán autós bemutató, gyümölcs- és zöldségfaragás, kenyérsütés, hajfonatkészítés, pólók batikolása, élményszerű játékok az idegenforgalomhoz kapcsolódóan. Délután ügyességi akadályversenyen mérethették meg magukat a bevállalósak, majd szlovák, angol, német nyelvi foglalkozások következtek.

Az esti sütögetés után az iskola tanára, Rajkovics Haizok Melinda koncertje alapozta meg a jó hangulatot. Az est további részében továbbra is „hozott anyagból” dolgoztak a szervezők, hiszen az iskola tehetséges (idősebb) diákjai szórakoztatták az újoncokat: Molnár Máté Kató néni bőrébe bújva adott elő kiváló kabaréjelenetet, Csonka Alfréd pedig igazi mulatósokkal szórakoztatta a kezdetben visszafogott, majd egyre inkább belemelegedő közönséget. A jó hangulatot sikerült átmenteni a karaoke show-ba is. A „hivatalos program” filmezéssel ért véget, ami után a gólyák elfoglalták a szálláshelyüket.

A másnap rövid, átmozgató reggeli tornával kezdődött, majd oldott városnézés, egyebek mellett a MOL Aréna megtekintése következett. A gólyatábor az újdonsült Gólya-dal közös eléneklésével, valamint a közösen elkészített tenyérnyomos gólyazászló bemutatásával végződött.


(-)