Két órán belül rendőrkézen volt a három karcsai úti zsaroló, akik egy kamaszt próbáltak megkopasztani!

2021. március 29. - 14:16 | Régió

Két nő és egy férfi zsarolt meg egy 18 éves kamaszt Dunaszerdahelyen. Két órával azután, hogy feljelentették őket, már a cellában csücsültek.

Két órán belül rendőrkézen volt a három karcsai úti zsaroló, akik egy kamaszt próbáltak megkopasztani!
Illusztráció - Archív felvétel

Zlatica Antalová kerületi rendőrszóvivő számolt be róla, hogy múlt pénteken a kora reggeli órákban egy 18 éves fiatal egyezett meg egy "találkát" a Karcsai úton élő 24 éves Sabrinával. A fiatal srác érte ment, a nő beszállt az autójába, majd egy közeli parkolóba hajtottak.

Néhány pillanat múlva ott termett a kocsinál a 28 éves Roman és a 20 éves Silvia. A férfi egy félméteres bottal kezdett fenyegetőzni, azt állítva, hogy a kocsiban ülő hölgyemény az ő várandós barátnője, persze ez nem volt igaz. Azt mondta neki, hogy fizessen, ha nem akar bajt, különben megverik.

Sabrina eközben az autóból elemelt egy mobilt, 10 euró készpénzt, a kocsi csomagtartójából pedig úgy 500 eurót érő hangtechnikát, amit a harmadik tettes, Silvia vitt magával. Mindez nem volt elég, így megegyeztek a fiatallal, hogy elmennek a legközelebbi bankautomatához, ahol vesz ki nekik pénzt. Útközben sikerült kiugrania az autóból, majd lelécelt.

Hazament, onnan hívta a rendőröket, akik azonnal tudták, ki lehet ez a bizonyos Sabrina. A jó helyismerettel bíró rendőrök azonnal a Karcsai úti lakhelyükre mentek, ahol Sabrinát meg is találták, Silviával együtt. Mindkettejüket bevitték az őrsre, majd visszamentek és rövid időn belül, a telep betonfala mellett megtalálták az eltulajdonított hangtechnikát. Röviddel később sikerült azonosítaniuk a helyszínen a fenyegetőző Romant is, akit szintén bevittek.

A megbízott vizsgálótiszt mindhármukat tettestársként elkövetett zsarolással gyanúsította meg, és bírói beleegyezéssel elrendelték a vizsgálati fogságba helyezésüket. A három zsarolót tíz évig terjedő börtön fenyegeti.

(parameter)