Két páciens meghalt, miután tűz ütött ki egy romániai kórházban

2021. november 11. - 09:16 | Külföld

Két koronavírusos beteg meghalt csütörtök hajnalban a dél-romániai Ploiesti járványkórházában kiütött tűzben - közölte az Agerpres hírügynökség.

A tűz hajnali negyed ötkor lángolt fel a kórház egyik földszinti kórtermében, és nem terjedt át más termekre. A helyszínre riasztott tűzoltók gyorsan eloltották a lángokat, a kórterem két idős betegének az életét azonban nem tudták megmenteni. A tűzben egy ápoló is megsérült, testfelülete 40 százalékán szenvedett égési sebeket. A járványkórházból 18 beteget egy másik ploiesti kórházba szállítottak át, az ápolót bukaresti kórházba vitték.

Az országban az utóbbi évben négy másik tragédia is történt a Covid-kórházakban. Tavaly novemberben a kelet-romániai Karácsonkő (Piatra Neamt) koronavírusos betegeket ápoló kórházának intenzív osztálya gyulladt ki: akkor tízen életüket vesztették. Idén januárban a bukaresti Matei Bals járványkórház koronavírus osztályának egyik kórtermében keletkezett tűz, amelyben négy beteg vesztette életét. Áprilisban oxigénellátás nélkül maradt a bukaresti Victor Babes járványkórház udvarán egy konténerben kialakított intenzív terápiás Covid-részleg, és emiatt három súlyos állapotban lévő koronavírusos páciens meghalt. Októberben a konstancai járványkórház intenzív osztályán keletkezett tűz, hét beteg halálát okozva.


MTI

Címkék: tűzeset, Románia, kórház