Két részre osztották a Kuciak-gyilkossággal foglalkozó nyomozócsapatot

Két részre osztották a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának ügyével foglalkozó nyomozócsapatot. Erről Milan Lučanský rendőrfőkapitány tájékoztatott csütörtökön.

Két részre osztották a Kuciak-gyilkossággal foglalkozó nyomozócsapatot
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A csapat egyik része kizárólag a gyilkosság ügyében fog nyomozni, a másik pedig azokkal a gazdasági jellegű és korrupciós bűncselekményekkel fog foglalkozni, amelyekről Kuciak írt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság nem adott bővebb tájékoztatást a TASR hírügynökségnek a nyomozócsapat felosztásával kapcsolatban.

„Mindent, amit el lehetett mondani, a rendőrfőkapitány elmondott a szerdai sajtótájékoztatón”

– áll a rendőr-főkapitányság közleményében.

Lučanský a Pravda TV adásában korábban elmondta, hogy a csapat felosztásával elejét akarja venni az információk kiszivárogtatásának. Hozzátette: a gyilkossággal mostantól egy szűk, speciális csoport fog foglalkozni, akik szerinte nem fognak szivárogtatni.

A rendőrfőnök figyelmeztetett: az információk kiszivárogtatása hatással van a nyomozás minőségére és gyorsaságára, valamint azt is eldöntheti, hogy sikerül-e kivizsgálni az ügyet, vagy sem.

„Bízom benne, hogy eljön annak is az ideje, amikor megtudjuk, honnan szivárogtattak vagy szivárogtatnak jelenleg is”

– fűzte hozzá.

Ján Kuciak oknyomozó újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én lőtték le nagymácsédi otthonukban egy 9 mm kaliberű pisztollyal. A négy gyanúsítottat szándékos emberölés különösen súlyos bűncselekménye miatt életfogytiglani börtönbüntetés fenyegeti.

TASR