Két sérültet kellett ellátni a keddi pozsonyi tüntetés során, Mikulec büszke a rendőrökre

2020. november 18. - 07:24 | Belföld

A kedden lezajlott kormányellenes tüntetések során két személyt kellett ellátniuk a helyszínre kirendelt mentőknek - közölte a TASR híreügynökséggel Alena Krčová, a mentőszolgálat szóvivője.

Két sérültet kellett ellátni a keddi pozsonyi tüntetés során, Mikulec büszke a rendőrökre
Helyszíni felvétel - Paraméter

Szavai szerint egy kamasz és egy felnőtt férfiről van szó, mindkettejüket kórházba szállították, miután fejsérülést szenvedtek.

Marian Kotleba a Hodža téren elhangzott szónoklatában azt mondta, egyik képviselőjét, Andrej Medveckýt úgy megverték a rendőrök, hogy kórházba került. Később Michal Szeiff rendőrségi szóvivő közölte, azért vették őrizetbe a ĽSNS-es képviselőt, mert ellenállást tanúsított, amelynek következtében kisebb sérülések is történtek. Nem sokkal ezután viszont szabadon engedték.

Elismerően nyilatkozott a rendőrök munkájáról Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter. Köszönetet mondott nekik, valamint elismerésének és csodálatának is hangot adott. Értékelte, hogy nem hagyták magukat kiprovokálni olyan személyek által, akik a november 17-i ünnepet konfliktusok szítására próbálták felhasználni, és "egyvalamiről megfeledkeztek, a megoldásokról".

"Eltöltöttem néhány órát a pozsonyi kerületi rendőrség operációs központjában. Professzionalitást, felelősségtudatot és hideg fejeket láttam. Közvetlenül ott, és természetesen a terepen is" - fogalmazott a Facebookon.

Úgy véli, sokan nem szerették volna, hogy ennek a napnak ilyen utóíze legyen, de azt írta, a nap végén jóérzése van, büszkeséget érez.

(TASR/parameter)