Két további üzemben indítja el a termelést a Moderna svájci partnere

2021. január 27. - 12:40 | Tech

Bővíti gyártási kapacitását a Lonza svájci székhelyű multinacionális biotechnológiai vállalat, a cég vezérigazgatója azt mondta, reményei szerint heteken belül két további üzemben indítják meg partnerének, a Moderna amerikai gyógyszertártó cég koronavírus elleni vakcinájához szükséges alapanyagok termelését.

Két további üzemben indítja el a termelést a Moderna svájci partnere
Fotó: AP

Pierre-Alain Ruffieux újságíróknak leszögezte, hogy az új egységek üzembe helyezésével hónapokon belül felgyorsíthatják a termelést.

A vállalat ezzel már három üzemben szállítaná a vakcinához szükséges alapanyagok egy részét a Modernának, amellyel tavaly májusban kötött partnerségi megállapodást.

Noha a Lonza még várja a vakcinaalapanyag hivatalos engedélyeztetését, a gyártást már elindították, és az első tétel a tervek szerint még januárban elkészül.

A Moderna oltóanyagának vészhelyzeti alkalmazását az Egészségügyi Világszervezet (WHO) még nem hagyta jóvá, az ügyben várhatóan február végén dönt a szervezet. A Moderna-vakcinát mindazonáltal már az Európai Unióban már engedélyezték, és több ország egészségügyi hatósága is jóváhagyta.

MTI