Két tűzeset is történt kedden a Dunaszerdahelyi járásban (FOTÓK)

2022. január 12. - 15:48 | Régió

Két tűzesethez riasztották a tűzoltókat kedden a Dunaszerdahelyi járásban – tájékoztatta a Paramétert Lena Košťálová tűzoltósági szóvivő.

Két tűzeset is történt kedden a Dunaszerdahelyi járásban (FOTÓK)
Tűzoltósági felvételek - további képekért kattints!

13 óra körül Jányok községbe riasztották a somorjai tűzoltókat, miután kigyulladt egy családi házhoz tartozó műhely teteje. Amíg a tűzoltók a helyszínre értek, a tulajdonos áramtalanította a házat, illetve elzárta a gázt.

Miután a tüzet megfékezték, a tűzoltók a nagymagyari és a gombai önkéntesekkel szétszedték a tetőrészt, hogy hőkamerával tűzfészkeket keressenek. Az eset során senki sem sérült meg, a tűz keletkezésének az okát vizsgálják. A keletkezett kárt 4 ezer euróban határozták meg.

A másik eset Kulcsodon történt 16 óra körül. A dunaszerdahelyi és a nagymegyeri tűzoltókat egy családi házhoz riasztották, amelynek egy szobájában keletkezett tűz. A tulajdonos vízzel és poroltóval igyekezett megfékezni a lángokat, amíg a tűzoltók a helyszínre értek.

A tűzoltók az emeletről háziállatokat mentettek ki, az eset során egy személy füstmérgezést szenvedett – őt a kiérkező mentők ellátták. Az oltásban részt vettek a helyi önkéntes tűzoltók is.

A keletkezett kárt ebben az esetben is 4 ezer euróban határozták meg, a tűzoltóknak 70 ezer euró értékű tulajdont sikerült megmenteniük.


-para-