Két ügyvéd kicsempészhette Csonti leveleit a börtönből, ők is a vádlottak padjára kerültek!

2019. április 11. - 17:59 | Régió

Csonti beismerő vallomást tett, ügyvédei ártatlannak vallják magukat.

Két ügyvéd kicsempészhette Csonti leveleit a börtönből, ők is a vádlottak padjára kerültek!
Nagy Zsolt (Fotó: Paraméter)

A Csonti néven elhíresült Nagy Zsolt, az egykori Sátor-bűnbanda tagja ezúttal ügyvédeivel, Oskar Ch.-val és Viktor K.-val együtt ült a vádlottak padjára a Trencséni Járásbíróságon. Hatósági eljárás végrehajtásának akadályozásával vádolják őket.

A vád szerint a két ügyvéd kicsempészte Csonti leveleit az ilavai és a besztercebányai börtönből. Az üzenetekkel a nyomozás menetét akarták befolyásolni.

Csonti beismerő vallomást tett, ügyvédei ártatlannak vallják magukat. Jogi képviselőjük a tárgyaláson azt mondta, a vádiratból nem derül ki, milyen hatósági intézkedés akadályozásáról van szó, ezért nem tud állást foglalni.

Ezt követően az ügyvéd zárt ajtós tárgyalás elrendelésére kérte a bíróságot, aminek a szenátus eleget tett. Nagy Zsolt, Oskar Ch. és Viktor K. kihallgatása után a tárgyalást elnapolták, a per június 27-én folytatódik.

Ha a vádlottakat a bíróság bűnösnek találja, egytől hat évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti őket.

Csonti volt az egykori maffiafőnök, Sátor Lajos egyik bizalmi embere. Tavaly májusban a Besztercebányai Speciális Büntetőbíróságon zajló tárgyaláson négy gyilkosság elkövetését ismerte be, és azóta együttműködik a rendőrséggel. A Sátor-banda egyik legbrutálisabb tette Reisz Andor 2006-os kivégzése volt. A holttestet feldarabolták, egyes részeit ledarálták és a folyóba dobták.

Március 25-én, a dunaszerdahelyi tízes gyilkosság huszadik évfordulóján a Specializált Büntetőbíróság ítéletet hirdetett a 2000-es évek elején Sátor Lajos köré csoportosuló egykori maffia tagjai ellen. Nagy Zsoltot 22-re, Kádár Krisztiánt 25 évre, Zakál Ferencet 23-ra, Bugár Györgyöt és Vlčko Pált 21-re, Szamaránszky Rolandot, Márik Andort, és Boris Drevenákot pedig 17 év szabadságvesztésre ítélték.

A csallóközi maffiaper ügyésze az ítélethirdetés után kijelentette:

"A gyilkosságok számát tekintve ennek a csoportnak nincs konkurenciája nemcsak Szlovákiában, de Közép-Európában sem tudok olyan bandáról, amely több mint negyven embert ölt meg."

A márciusi ítélettel csak a Sátor-ügy első szakasza zárult le, és az illetékes nyomozócsoport tovább dolgozik.


(TASR/parameter)