Két újabb szlovákiai üzemben jelent meg a koronavírus, karanténban több száz ember!

2020. augusztus 4. - 15:01 | Régió

A több száz személyt foglalkoztató bánovcei cég után további két üzemben is találtak koronavírus-fertőzötteket.

Két újabb szlovákiai üzemben jelent meg a koronavírus, karanténban több száz ember!
Fotó: TASR - illusztráció

Egy Stará Turá-i vállalat hat alkalmazottjánál, valamint egy potvoricei cég öt munkásánál igazolták az elmúlt napokban a fertőzést – közölte a TASR hírügynökséggel Ľudmila Bučková, a vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom) regionális közegészségügyi hivatal munkatársa.

Ami a Stará Turá-i céget illeti, hat személy koronavírustesztje lett pozitív. Egy kisebb vállalatról van szó, ahol 20 ember dolgozik, a hozzátartozókkal együtt azonban 90 ember került karanténba. „Mivel az egyik alkalmazott részt vett egy esküvőn, karanténban vannak a vendégek is” – tette hozzá Bučková.

Potvoricén öt személynél igazolták a fertőzést. Mivel egy nagyobb cégről van szó, itt 190 ember került karanténba a kontaktszemélyekkel együtt.

Amint arról korábban beszámoltunk, egy fémmegmunkálással foglalkozó bánovcei céget be kellett zárni, ott ugyanis járványgóc alakult ki. A Kovyt 12 alkalmazottjánál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A vállalat építőipari és mezőgazdasági gépek számára gyárt alvázakat és különböző komponensenek, több száz személyt foglalkoztat. Most viszont a Regionális Közegészségügyi Hivatal döntése alapján a munkásoknak karanténba kell vonulniuk, emiatt pedig a gyárban leáll a termelés.


(TASR/para)

Címkék: koronavírus, gyár