Két villamos ütközött Pozsonyban!

Szerda délután két villamos ütközött össze a Hegesztési Kutatóintézet előtt Pozsonyban, a Récsei úton (Račianska ulica).

A baleset során két utas megsérült. A villamosvezetőknek nem esett bajuk. Ezt Adriana Volfová, a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) szóvivője erősítette meg a TASR-nek.

A 3-as, 5-ös és a 7-es villamos a helyszínelés idején nem közlekedett Récse (Rača) városrész irányába.

„Körülbelül 15:36-kor két villamos összeütközött a Récsei úton, a városközpont irányába.  A DPB azonnal forgalomirányítókat küldött a helyszínre, akik a rendőröket és a mentősöket is kihívták, valamint pótlóbuszokat biztosítottak a Blumentál-vozovňa Krasňany szakaszon” – közölte Volfová a TASR-rel.       

A baleset során, mint elmondta, két utas megsérült, a villamosvezetőknek nem esett bajuk. A baleset körülményeit még vizsgálják. Alena Krčová, a mentőszolgálat műveleti központjának a szóvivője a TASR-nek megerősítette, hogy a 155-ös segélyhívószámra érkezett felszólításra két sérült nőhöz küldtek mentőt.

„Szerencsére nem szenvedtek komoly sérüléseket. A mentősök ellátták a két nőt a helyszínen, majd kórházba szállították őket” – közölte. A DPB arról tájékoztatott a honlapján, hogy a 3-as, 5-ös és a 7-es villamos nem közlekedik a Blumentál-vozovňa Krasňany szakaszon. A közlekedést pótlóbuszokkal biztosítják.


(TASR)