A kétbalkezes Andrej Danko megint hülyét csinált magából

2021. október 14. - 20:56 | Belföld

Van, aki emlékszik még a nyelvbotlásairól is ismert Andrej Dankóra, a szlovák nemzeti vircsaft (SNS) elnökére? Miatta is hasalt el pártja a legutóbbi parlamenti választásokon, hogy azóta is alulról szagolják a bejutási küszöböt…

A kétbalkezes Andrej Danko megint hülyét csinált magából
Andrej Danko (Forrás: Andrej Danko - YouTube)

Úgy néz ki, Danko készül a visszatérésre, mivel masszívan kampányol a közösségi médiában.

Ezúttal azt tartotta fontosnak elmondani, milyen tapintatlan a cseh Denník N, amely először írt nyíltan a cseh elnök, Miloš Zeman egészségi állapotáról. Danko hozzátette, reméli, hogy Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök mielőbb támogatásáról biztosítja majd a cseh államfőt, mert ez a gesztus egyelőre elmaradt.

Danko YouTube-csatornájára azonban egy olyan videó került fel, melynek végén a volt százados bakizik egyet. Sőt, látványosan felháborodik saját nyelvbotlásán, kisétál a képből, és szó szerint lef*szozza magát.

"Semelyik újságírónak nem kéne átlépnie egy bizonyos határt"

- ez a rendkívül összetett mondat okozott gondot a nemzeti párt elnökének, amiben a szlovák prekročiť (átlépni) szó helyett a nem létező prekročovaťot hasnzálta.

A videó persze gyorsan lekerült a YouTube-ról, majd egy javítottat töltöttek fel helyette, de az internet nem felejt, és a Zomri megőrizte az egyetemes történelemnek a remek jelenetet.

...és mialatt mindez lejátszódott, Zuzana Čaputová köztársasági elnök is megküldte támogató levelét Csehországba a kórházban kezelt Zemannak.

(parameter)