Kétcsillagos szállodaként működött, most bérlakásokat alakítanak ki benne Érsekújvár belvárosában

2022. szeptember 30. - 13:24 | Régió

Bérlakásokat alakítanak ki az érsekújvári Hotel Korzo épületében, a város központjában.

Kétcsillagos szállodaként működött, most bérlakásokat alakítanak ki benne Érsekújvár belvárosában

Az építkezés tavasszal kezdődik. A beruházást a város, valamint a Bytkomfort önkormányzati cég finanszírozza, a vállalat hosszú távra bérbe vette az épületet. 40 bérlakás építését tervezi Bytkomfort, tájékoztatott Lukáš Štefánik, a cég ügyvezető igazgatója.

A város központjában található épület a Hotel Korzo Nové Zámky önkormányzati vállalat tulajdonában van, évekig kétcsillagos szállodaként működött, a helyiségek egy részét a város bérelte. A COVID-19 járvány első hulláma idején bezárták a szállodát, a városvezetés pedig fontolóra vette, hogyan lehetne hasznosítani az épületet. Klein Ottokár polgármestere nem járult hozzá az épület eladásához, ezért a város bérbe adta a Bytkomfortnak, amelyben 51%-os tulajdonrésze van. A Bytkomfort tavaly kezdte meg a belső bontási munkát. Az egykori szállodaépületnek már csak a szerkezete áll, készen a teljes felújításra.

A városközpont rendezési terve értelmében az egykori szállodaépület területének fele bérlakásként hasznosítható. Három emeleten 40 lakást alakítanak ki, a komplexum többi részében pedig nem lakáscélra szolgáló, bérelhető helyiségek lesznek.

TASR