Kétmillió eurót osztott szét az iskolai étkezdék között az oktatási minisztérium

2021. április 22. - 16:06 | Belföld

Idén összesen kétmillió eurót különített el az oktatási minisztérium az iskolai étkezdék felszerelésének korszerűsítésére, hogy a gyerekek jobb minőségű, egészségesebb ételeket kaphassanak.

Kétmillió eurót osztott szét az iskolai étkezdék között az oktatási minisztérium
-illusztráció- (Fotó: TASR/Marko Erd)

A pályázatok elbírálása után 417 alap- és középiskolai étkezde kapott támogatást – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs osztálya.

Egy pályázó legfeljebb 5000 eurót kaphatott.

„Örülök annak, hogy már másodszor tudtunk támogatást nyújtani az iskolai étkezdék korszerűsítésére, először 750 ezer, idén pedig már kétmillió eurót oszthattunk szét, a cél az, hogy a gyerekek egészségesebben táplálkozhassanak. Az iskolakonyhák korszerűsítése mellett az ételintoleranciával küzdő gyerekek étkeztetésére is szeretnénk odafigyelni"

- mondta Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

A támogatást hamarosan megkapják az illetékes járási hivatalok, amelyek továbbítják az összeget az iskolai étkezde fenntartójának. Legkésőbb augusztus 30-ig vásárolhatnak az étkezdék korszerű berendezéseket, például mosogatógépet, hűtőszekrényet, hűtőládát, konyhai robotokat.

A támogatott intézménynek szeptember 4-ig kell kiértékelnie a projektet, az ehhez szükséges elektronikus űrlapot a minisztérium honlapján teszik közzé. A fel nem használt összeget szeptember 4-ig vissza kell küldeni a fenntartónak, hogy az visszautalhassa a járási hivatalnak.

TASR