Kétségbeesve kéri a kormányfő, hogy segítsünk egészségügyist toborozni

2020. október 30. - 13:13 | Belföld

Kétféle hozzáállásról írt egyik legfrissebb bejegyzésében a kormányfő. Segítséget kér.

Kétségbeesve kéri a kormányfő, hogy segítsünk egészségügyist toborozni
Facebook

Mindenki a saját útját járja, van aki bedől azoknak, akik azt gondolják, joguk van másokat megfertőzni. Mások pedig az utolsó pillanatig úgy segítenek, ahogy csak tudnak. Azért, mert tudatosítják, hogy az országos tesztelés az a módszer, amivel elkerülhető az ország kikapcsolása - azaz amikor az emberek milliói lesznek munka nélkül - írja Igor Matovič a közösségi oldalán.

Ez utóbbi csoport tagjai tudatosítják a miniszterelnök szerint, hogy ha a hétvégén 30-50 ezer vírusos személyt azonosítunk be, akkor tízezreket mentünk meg a megbetegedéstől, ezreket óvunk meg attól, hogy tartós egészségkárosodást szenvedjenek és százakat attól, hogy meghaljanak. A kórházakat meg attól mentjük meg, hogy működésük összeomoljon.

A kormányfő arra kéri az embereket, hogy segítsenek. Mert az országos teszteléshez még egészségügyi dolgozók százai hiányoznak, akiknek a hétvégén az lenne a feladata, hogy törletet vegyenek az emberek szaglójáratából. "Szólítsd meg őket, kérlek. A kockázatos munka fejében járó juttatásuk cselekvésre késztető (700-1100 euró jár két napért)..." - motiválja az utolsó pillanatban a szakembereket Matovič.

(para)