Kétszer is újra kellett éleszteni a Csölösztőnél a Dunán elütött szörföst

2020. május 4. - 08:05 | Régió

Szombaton délután négy óra környékén kissé szokatlan baleset történt a Dunán, a csölösztői Kormorán kikötőnél. Mint arról korábban beszámoltunk, egy motorcsónak vagy kisebb jacht ütött el ezy szörföst. 

Kétszer is újra kellett éleszteni a Csölösztőnél a Dunán elütött szörföst
A baleset a Kormorán kikötő közelében történt (Fotó: Hotelkormoran.sk)

A Joj TV a helyszínen járt, és kiderítette, hogy a motorcsónak vezetője állítása szerint nem vette észre a szörföst, csak azt érezte, hogy elütött valakit. Ezt követően viszont azonnal segített. Kihívta a mentőket és a tűzoltókat, közben pedig kihúzta a partra a sérültet, aki a rendőrség közlése szerint egy 46 éves pozsonyi férfi.

A Joj TV információi szerint a középkorú férfit kétszer is újra kellett éleszteni, majd egy mentőhelikopterrel kritikus állapotban szállították Pozsonyba. Ez utóbbit Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő is megerősítette, azzal együtt, hogy mélyaltatásban tartották, hogy stabilizálják az állapotát.

Az ügyet a dunaszerdahelyi járási rendőrség nyomozónője vette át. A motorcsónak sofőrjét megszondázták, de mint kiderült, nem fogyasztott alkoholt.

Mária Linkešová rendőrszóvivő közlése szerint súlyos testi sértés ügyében indult eljárás, aminek a minősítése azonban az eljárás során még változhat.

(Joj TV)