Ketten haltak meg a síneken - vasúti balesetek az elmúlt hétről

Két ember, egy férfi, illetve egy nő vesztette életét a múlt héten a síneken.

A bazini járásbeli Báhoň megálló közelében egy férfi állt a vonat elé, Svitnél pedig egy nőt ütött el a gyorsvonat. "Mindkét esetben nyomoz a rendőrség" - árulta el Martina Pavliková a Szlovák Vasutaktól (ŽSR).

Baleset történt Nagyszombat és Šelpice közt is egy vasúti átjáróban, ahol egy személykocsi hajtott ki a vonat elé, de ez esetben személyi sérülés nem történt.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy az elmúlt héten mindemellett elsősorban a viharos időjárás nehezítette meg a vasúti közlekedést. Több helyen ugyanis az erős szél miatt fák dőltek vagy faágak hullottak a sínekre. Dúbrava és Smolenice között a vonat nekihajtott egy kidőlt fának, ami kárt tett a mozdonyban és a vezetékekben is. A javítási munkálatok három napig tartottak.

Ugyancsak a sínekre dőlt fának hajtott egy vonat a Slovenská Ľupča – Medzibrod szakaszon, a lehulló faágak pedig a vezetékezésben tettek kárt Ladce és Púchov között. Fák dőltek a sínekre a Pohronská Polhora – Tisovec, a Zlatno – Kokava nad Rimavicou, illetve a pozsonyi, Lamacs és a főpályaudvar közti szakaszokon. Ezek esetében azonban a mozdonyvezetők még időben észrevették az akadályt.

(TASR/para)