Kettős tüdőátültetés mentette meg egy 18 éves koronavírusos fiú beteg életét

2020. május 29. - 10:46 | Külföld

Sikeres kettős tüdőátültetéssel mentették meg egy fiatal férfi életét a milánói Policlinico Kórházban, akinek tüdejét szinte elpusztította az új koronavírus.

Kettős tüdőátültetés mentette meg egy 18 éves koronavírusos fiú beteg életét
Fotó: news1.news

A beteg, aki a járvány kezdete előtt két héttel töltötte be 18. életévét, és akit 58 napon át gépekkel tartottak életben, most már "teljesen magánál van, együttműködik és folyik a rehabilitációja".

A beteg "fiatal és teljesen egészséges" volt az előtt, hogy március elején megfertőződött a koronavírussal. A Covid-19-betegség "helyrehozhatatlan károkat okozott a tüdőn" - írták közleményükben.

"Kapcsolatba léptünk Csen Csin-ju kínai professzorral, akit személyesen ismerünk, és akivel megvitattuk az esetet, mivel ő már előttünk találkozott ilyen problémával" - mondta Mario Nosotti professzor, a kórház mellkasműtéti és tüdőtranszplantációs osztályának az igazgatója.

A kórház közölte, hogy a bécsi Orvostudományi Egyetem és az AKH kórház orvosai is végrehajtottak hasonló műtétet, a koronavírus által súlyos tüdőkárosodott 45 éves beteg életét mentették meg így a múlt hónapban.

MTI