Kevés képviselő bukkant fel a parlamentben, elhalasztják a belügyminiszter leváltásának megtárgyalását

2021. július 26. - 11:16 | Belföld

Szeptemberre halasztották a Roman Mikulec OĽANO-s belügyminiszter leváltásáról szóló parlamenti ülést.

Kevés képviselő bukkant fel a parlamentben, elhalasztják a belügyminiszter leváltásának megtárgyalását
Fotó: TASR

Ez azt követően derült ki, hogy a parlamentben a kérdés miatt összehívott képviselők nem jelentek meg kellő számban, ezért szünetet hirdettek, de ezt követően sem jelent meg elegendő honatya a törvényhozásban, így ez nem volt határozatképes.

Grendel Gábor (OĽANO), a parlament alelnöke ezért berekesztette a 36. ülést, a belügyminiszter leváltásának megtárgyalását pedig elnapolta.

Ahogy arról beszámoltunk, a belügyminisztert állítólagos korrupciós ügye miatt Robert Ficóék szeretnék meneszteni, de például a koalíciós Sme rodinának is komoly fenntartásai vannak a miniszterrel kapcsolatban.

A Smer többek között azért bírálja a belügyminisztert, mert Mikulec úgy döntött, felfüggeszti Diana Santusová nyomozó és a belső ellenőrzési hivatal (ÚIS) vezetőjét, aki a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) tagjaival kapcsolatban felmerült hivatali visszaélés gyanúját vizsgálta. Ficóék szerint a biztonsági egységeknél kialakult helyzetért is a minisztert terheli a felelősség, ezenkívül több nyomozás manipulálásával gyanúsítják őt.

TASR