Kevesebb az érdeklődő az oltás iránt az Érsekújvári járásban

2021. július 22. - 15:49 | Régió

Kamil Száz, egészségügyi államtitkár, Ildikó Kukanová, az egészségügyi minisztérium válságstábjának igazgatója és Érsekújvár, illetve a környező települések polgármesterei ülést tartottak az érsekújvári kórházban olyan témákban, mint az oltási stratégia megváltoztatása, illetve mobil oltóközpontok biztosítása a járás részére.

Kevesebb az érdeklődő az oltás iránt az Érsekújvári járásban

Kamil Száz államtitkár szerint az érdeklődés az oltás iránt jóval kisebb, mint az elmúlt hónapokban, ezért szeretné minél elérhetőbbé tenni a vakcinát a lakosok számára.

„A mobil oltócsapatok mellett a körzeti- és gyermekorvosokat is belevontuk az új stratégiába, ami azt jelenti, hogy állampolgáraink megtehetik, hogy elmennek ismerős orvosukhoz, akiben megbíznak és az beolthatja őket“

- nyilatkozta.

Érsekújvárban 2021 január 7-től kezdték meg a kórház alkalmazottainak beoltását. Azóta az orvosok 86,54%-a, a nővérek 73,25%-a megkapta a vakcinát. 2021 február 3-tól hivatalos oltóközpont is nyílt, 75 179 lakost sikerült beoltani mostanáig.

„Százalékokban mérve 30%-a esett az érdeklődők száma. Ez azt jelenti, hogy ha egy hónapja naponta 600 ember kapta meg a vakcinát, az most már csak 150-et jelent“

- mondta a kórház igazgatója Karol Hajnovič.

Hozzátette, hogy véleménye szerint ez a legjobb út, az elöljárókat és polgármestereket kell megszólítani, akik a legközelebb állnak a járás lakosaihoz. Úgy gondolja, a csökkenő statisztika ezáltal javulni fog.

(hp)