Kevesebb beteget kezeltek az első félévben a komáromi kórházban

2020. július 15. - 07:58 | Régió

Idén 900-zal kevesebb beteget kezeltek az első félévben az Agel komáromi kórházában, mint a tavalyi év azonos időszakában. A betegszám 6500-ról 5600-ra csökkent.

Kevesebb beteget kezeltek az első félévben a komáromi kórházban
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

„Az ok, hogy márciustól májusig kevesebb beteget fogadhattunk a koronavírus-járvány miatt” - mondta Miroslav Jaška igazgató. Hozzátette, az első fél év két részre osztható. „Az év jól indult, emelkedett az ellátott betegek száma. Március közepén azonban kezdődött a COVID-19 miatti pánik, a járvány miatt át kellett rendezni az osztályokat és ágyakat előkészíteni az esetleges fertőzöttek kezelésére” – magyarázta Jaška. Több kórházi osztály fogadóképessége lecsökkent, a tervezhető beavatkozások nagy részét elhalasztották. Ennek ellenére az igazgató szavai szerint a kórház működését sikerült úgy biztosítani, hogy az akut betegeket elláthassák, és ne érezzék meg a járvány miatti korlátozásokat.

Jaška szerint a járvány alatt a betegek magatartása is megváltozott. „A sürgősségi betegfelvételt tényleg csak akut problémákkal keresték fel, nem terhelték banálisnak mondható dolgokkal az egészségügyi dolgozókat. Mindemellett mindenki nagyon jól alkalmazkodott a bevezetett higiéniai és egyéb korlátozásokhoz és betartották a járványügyi előírásokat” - zárta a komáromi kórház igazgatója.


TASR

Címkék: Komárom, kórház