Kezdődik a harc az ügyfelekért – szeptemberig válthatunk egészségbiztosítót

2021. augusztus 9. - 12:47 | Belföld

Az egészségbiztosítók új ajánlatokkal és kedvezményekkel igyekeznek megtartani az ügyfeleiket, illetve új klienseket szerezni.

A Szlovákiában működő három egészségbiztosító – az állami Általános Egészségbiztosító (VšZP), valamint a magánkézben lévő Dôvera és az Union is igyekszik megszólítani az ügyfeleket kedvező ajánlatokkal. A kliensek szeptember végéig válthatnak egészségbiztosítót.

Ami a fogászati kezeléseket és a dentálhigiéniát illeti, mindhárom biztosító kínál bónusz hozzájárulást 100-tól 150 euróig. A szakértők azonban figyelmeztetnek, hogy nem érdemes kizárólag a hozzájárulások összege alapján dönteni. Sokkal fontosabb szempont, hogy az orvosainknak van-e szerződésük az adott biztosítóval. Az erre vonatkozó információt általában a biztosító weboldalán is megtaláljuk.

Ha biztosítóváltás mellett döntöttünk, a kérvényt személyesen vagy elektronikus úton is benyújthatjuk, illetve telefonon is jelezhetjük szándékunkat szeptember 30-g. A kliensek következő év január 1-jétől válnak a biztosító ügyfeleivé.


(tvnoviny.sk)