Ki akarják rúgni a az OĽaNO-ból az idős asszonyt lökdöső politikust

2015. december 1. - 14:31 | Belföld

Štefan Kuffának ki kellene lépnie az OĽaNO parlamenti frakciójából – erről Richard Vašečka frakcióvezető  beszélt.

Ki akarják rúgni a az OĽaNO-ból az idős asszonyt lökdöső politikust
Fotó: TASR

A párt döntése szerint a képviselő nem lesz rajta az OĽaNO képviselőjelölt-listáján sem.

Ha Kuffa elhagyja a frakciót, Vašečka szerint összefüggésben lesz azzal, ahogy az elmút időszakban viselkedett, s olyan kijelentéseket tett, hogy egy parlamenti képviselő a törvények felett áll. „Ez egy olyan vélemény, ami összeegyezhetetlen a párt filozófiájával“ – nyilatkozta az OĽaNO frakcióvezetője a TASR hírügynökségnek.

Kuffa legutóbb egy idős asszonnyla való konfliktusa miatt került a középpontba. A napvilágra került információk szerint Štefan Kuffa fia, Michal feketén építtet nyaralót Kelet-Szlovákiában. Ez felmérgesítette a környéken élő földttulajdonosokat, mivel Kuffa fiának telkére az ő földjeiken keresztül járnak a teherautók, így tönkretéve a termőföldet.

Štefan Kuffa emiatt egy 79 éves idős asszonnyal is összeveszett, aki mindezt szóvá tette neki. A politikus ezután elkezdte lökdösni az idős asszonyt , aki emiatt pofonvágta őt. A képviselő ezután úgy döntött, feljelenti őt, amit meg is tett.

Kuffa az OĽaNO elnökével, Igor Matovičcsal is konfliktusba keveredett, aki azzal vádolta meg őt, hogy megegyezett a Smerrel a büntetlenségében. A parlamenti plénumon emiatt vita kerekedett közöttük veszekedésüket a parlament garázsában is folytatták.

Az OĽaNO frakciója kritizálta az idős asszonnyal való viselkedését, s arra kérte őt, vonja vissza a büntetőfeljelentést.

TASR/para

Címkék: Štefan Kuffa