Ki fizeti a médiát, hogy megfélemlítse, rettegésben tartsa közönségét?

Barak László | 2021. január 6. - 14:01 | Vélemény

Egy Twitteren, főként Olaszországban terjedő szöveg szerint az oroszoknak sikerült kivonniuk a Pfizer-BioNTech-vakcinából azt a chipet, amiben 4 processzor és 4 tranzisztor működik, és az 5G-hálózaton közvetített jelekkel irányítják a beoltott embereket.

Ki fizeti a médiát, hogy megfélemlítse, rettegésben tartsa közönségét?

Miközben a hozzértők számára egyértelmű, hogy egy gitárpedál áramkörei láthatók az ábrán és egyáltalán nem a vakcinában lévő 5G-chip rajza az. Vagyis akkora kamuról van szó, hogy a fal adja a másikat…

Nyilvánvaló persze, hogy az összeesküvés-elméletek hívőit képtelenség meggyőzni rögeszméik tarthatatlanságáról. Legfeljebb ki lehet őket röhögni, ám ezzel aligha csökken kártékony hatásuk. Különösen az olyan emberek körében nem, akik tájékozatlanságuk, tanulatlanságuk miatt nagyon könnyen befolyásolhatók, átverhetők. Akik inkább hisznek a közösségi hálón zsonglőrködő, haszonleső szélhámosoknak, de még legprimitívebb hülyeségeken rugozó pletykafészkeknek is, mint a több forrásból leellenőrzött információkat közvetítő médiumoknak.

Tény, hogy ez a kiábrándító helyzet a posztkommunista közép-kelet-európai országok népességét jellemzi, amelyekben a népbutításra építő politikusok az őket ellenőrző, nyilvánvaló hazugságaikat folyamatosan leleplező, tehát számukra igencsak veszélyes sajtó ellen kampányolnak.

Csoda, hogy a vírus-és járványtagadók, oltásellenesek egyik agyonragozott rögeszméje, hogy a sajtó célja a koronavírussal kapcsolatos információk rendszeres közreadásával olvasóik, nézőik, hallgatóik megfélemlítése, rettegésben tartása…?

Lám így zárul be az ördögi kör, anélkül, hogy az összeesküvés-elméletekben hívők, kamuhírekkel hadonászó trollok bármelyike képes lenne észérvekkel megmagyarázni, miért lenne bármilyen olvasóktól, nézőktől, hallgatóktól függő médiumnak az érdeke VILÁGSZERTE megfélemlíteni, rettegésben tartani a közönségét.

Dehát az összeesküvés-elméletek hívőit ugye, képtelenség meggyőzni a rögeszméik tarthatatlanságáról.

Mondjuk arról, ordas kamu, hogy célzatosan szállították a koronavírusos betegeket más járások kórházaiból a nyitrai államiba, mert mesterségesen rontani akartak a nyitrai statisztikákon. Legalább akkora ökörség ez, mint az, hogy „a Pfizer-BioNTech-vakcinából oroszok által kinyert a chippel” lesz irányítva, aki beoltatja magát!

Ha mégis megpróbálod, máris rád sütik, hogy míg őket nem, téged biztosan megfizettek érte…! A Tudjukkik!