Ki tudja, mikor lesz meg a Nivy?!

Egyelőre nem ismert a pozsonyi autóbusz-pályaudvar megépítése elkezdésének időpontja sem, nemhogy a befejezésének. Rombolás viszont már volt.

Ki tudja, mikor lesz meg a Nivy?!
Fotó: Nový Čas

Ivo Nesrovnal pozsonyi főpolgármester a múlt héten jelezte, hogy még nem zárták le azt az eljárást, melynek alapján megalkotható a pályaudvar-felújítás időrendje. "Amint lezárul az eljárás, és minden érintett szerv nyilatkozik az ügyben, meg tudjuk mondani, hogyan tovább" - jegyezte meg, de egyelőre nem tudta megmondani, hogy ez mikor történhet meg.

A Mlynské nivy utca teljes rekonstrukciója a HB Reavis ingatlanfejlesztő cég projektjének részét képezi a fővárosnak ezen a területén kialakítandó multifunkciós komplexumot illetően.

Martina Jamrichová, a cég szóvivője közölte, hogy már rendelkeznek néhány engedéllyel az utcai építkezésre vonatkozóan, de pontosabb információval nem szolgált.

A vállalat összesen 345 millió eurót invesztál a projektbe, melynek része az autóbusz-állomáson kívül egy bevásárlóközpont, vásárcsarnok és egy magas adminisztratív épület. A környék infrastruktúrafelújításaira további 24 millió eurót költenek.

Valamikor így nézhet majd ki

Tavaly márciusban azt közölték, hogy még vizsgálják, mi lenne a legmegfelelőbb módja a felújításnak a forgalmi korlátozásokat is figyelembe véve. Szó volt róla, hogy a legpraktikusabb az volna, ha 14 hónapra teljesen lezárnák a környéket, minthogy fokozatosan az egyes részeit, ami így 36 hónapra tolódna ki.

Akkoriban a HB Reavis szlovákiai igazgatója, Adrián Rác azt mondta, 2018-ra elkészülhet az új Mlynské Nivy sugárút, 2020-ra pedig a pályaudvar.

(Čas.sk)