Kicsinység miatt brutális verekedés tört ki a horgászok és fürdőzők között

2017. június 10. - 10:32 | Régió

Ököllel, lánccal és bottal támadt két férfi a helyi horgászokra a Sklabiná községhez (Nagykürtösi járás) közeli halastónál. A támadás után az egyik horgász fejét össze kellett varrni.

Az egész úgy kezdődött, hogy a horgászok figyelmeztették a kisebb csoportot, miszerint a tóban tilos fürödni. A két férfi azonban nehezen viselte a kioktatást, és megtámadták a horgászokat.

Martint és édesapját kegyetlenül megtámadta a két 20-25 év közötti férfi. „Ököllel háromszor megütötte a horgászt, a kezében pedig egy lánc volt” – mesélte az egyik szemtanú.

A horgászok megpróbáltak védekezni, mire verekedés tört ki a férfiak közt. A fiatalabbik horgász és az egyik támadó még a vízbe is beleesett. Mária Faltániová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a támadókat őrizetbe vették.

A két horgász szerint a támadók vagy részegek lehettek, vagy tudatmódosító szert használhattak. „Biztos volt bennük valami, mert normális ember nem ordítozik és szitkozódik ok nélkül” – mondta az egyik horgász. A rendőrség testi sértés és garázdaság vádjával indított eljárást.

noviny.sk/para