Kiderült, hogy a Facebook első embere sem a Messengeren küldi a titkosított üzeneteit

2021. április 7. - 12:55 | Tech

A Facebook legutóbbi adatszivárgása eredményeként 533 millió felhasználó személyes adatai váltak elérhetővé az interneten. A kikerült információk közt főként telefonszámokat találni, de sok esetekben e-mail címek is nyilvánosak lettek. 

Kiderült, hogy a Facebook első embere sem a Messengeren küldi a titkosított üzeneteit
Fotó: AP

A Facebook első embere, Mark Zuckerberg is az érintettek között van, lakhelye, születési és házassági adatai, Facebook-azonosítója és telefonszáma is elérhető.

Egy biztonsági szakértő, Dave Walker a milliárdost a telefonszáma alapján a Signal egyik felhasználójaként azonosította.

A Signal egy titkosított üzenetváltásra alkalmas szolgáltatás, amely a Facebook Messengernél jóval biztonságosabb funkciókkal rendelkezik.

Ugyan a Messengeren is lehet titkosított üzenetet küldeni, de ott csakis akkor válik ez lehetővé, ha a felhasználók engedélyezik azt. A Signalon mindez az alapbeállítás része, eleve így, rejtve zajlik a kommunikáció.

Néhány hónapja éppen a Signal lett az online csevegést választók egyik kedvelt appja. Többen pedig a szintén Facebook-érdekeltségnek számító WhatsAppról tértek át erre a szolgáltatásra, miután a cég bejelentette: egy változtatás következményeként a korábbinál is több adatot fognak gyűjteni a WhatsApp-fiókok tulajdonosaitól.

viaHVG