Kiderült, hogyan robbanhatott a fiatal férfi arcába a tűzijáték – jelenleg is az életéért küzdenek

2024. január 4. - 08:14 | Régió

Továbbra is kritikus állapotban fekszik a kórházban az a 22 éves férfi, akinek január 1-én, röviddel éjfél után az arcába robbant egy pirotechnikai eszköz. Most kiderült, hogyan történhetett az eset.

Kiderült, hogyan robbanhatott a fiatal férfi arcába a tűzijáték – jelenleg is az életéért küzdenek
Illusztráció (Fotó: TASR)

A Nový Čas beszámolója szerint Čečejovce községben (Kassa-vidéki járás) már évek óta hagyomány, hogy a fiatalok a helyi futballpályán tűzijátékkal köszöntik az újévet. A futballklub egy illetékese a lapnak elmondta, hogy sosem adódott ebből semmilyen incidens, így nem láttak problémát mindebben.

Mint kiderült, a mostani tűzijátékozás során súlyosan megsérült 22 éves fiatalember is a helyi klubban futballozott, de már felhagyott játékos pályafutásával. Lukáš Macák polgármester közölte a lappal, hogy ő mindig is ellenezte a tűzijátékot, és noha a futballpálya a községhez tartozik, a futballklub bérleti díjat fizet érte.

A Nový Čas szerint a szerencsétlenség során egy magasabb kategóriájú pirotechnikai eszközt használtak, amivel csak megfelelő képesítéssel rendelkező személyek manipulálhatnak. Hogy a fiatal férfi miért hajolt a már meggyújtott tűzijáték fölé, egyelőre nem tudni, de minden bizonnyal az történhetett, hogy a tűzijáték első próbálkozásra nem reagált. Amikor viszont fölé hajolt, hirtelen kilőtt, pontosan bele a fiatal férfi arcába.

A tűzijáték szétroncsolta a férfi arcát, a kórház közlése szerint továbbra is kritikus az állapota. A rendőrség testi sértés ügyében indított vizsgálatot.


(Čas.sk)