Kiderült, hol tartózkodtak az eperjesi tragédia áldozatai a robbanás pillanatában

2019. december 12. - 12:58 | Régió

A Nový čas utánajárt, hol tartózkodtak a hatalmas robbanás pillanatában az eperjesi tragédia áldozatai.

Kiderült, hol tartózkodtak az eperjesi tragédia áldozatai a robbanás pillanatában
Fotó: TASR

A robbanás olyan erőteljes volt, hogy a felsőbb szinteken lévő lakásokat szó szerint szétszakította, a panelház körül pedig több tonnás betondarabok hevertek. A hivatalosan megerősített információk szerint a robbanásnak hét halálos áldozata van, egy személyt azonban azóta sem találtak meg.

A 68 éves Dušan Platko feleségével a 12. emeleten lévő lakásukban tartózkodtak. A férfi nem élte túl a robbanást, a 70 éves Viera súlyos sérülésekkel került kórházba.

Az 55 éves Peter Pelech és felesége, a 49 éves Ingrid szintén a 12. emeleten éltek. Ők nem voltak otthon a robbanás pillanatában, a nő édesanyja azonban igen. Őt azóta sem találták meg.

Az egykori pedagógus, Vasil és felesége, Anna a 11. emeleti lakásukban vesztették életüket.

A korábbi egészségügyi nővérre, Gabriela Stanekovára a lakóház előtt zuhant rá egy betontömb, életét nem tudták megmenteni.

A lakóház 10. emeletén tartózkodott a nyugalmazott angoltanárnő, Ľudmila Sedláková, ő sem élte túl a robbanást.


Forrás: Nový čas

Mint ismert, december 6-án, pénteken gázrobbanás történt egy eperjesi lakótelep 12 szintes panelházában. A katasztrófa hét halálos áldozatot követelt, egy ember eltűnt, sokan megsérültek. Több környező ház lakóinak el kellett hagyniuk otthonukat. Néhányan azóta hazatérhettek.


(cas.sk)