Kiderült, idén mi a legnépszerűbb nyaralási célpont a szlovákiaiak számára

2022. május 26. - 14:55 | Belföld

Az idén nyaralni készülő szlovákiaiak több mint fele számára Szlovákia a legnépszerűbb úti cél. A hosszabb időtartamú kirándulások esetében olyan tengerparti favoritokat is megelőzött, mint Horvátország vagy Görögország – derül ki a Slovakia Travel felméréséből.

Kiderült, idén mi a legnépszerűbb nyaralási célpont a szlovákiaiak számára
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A szervezet szerint Szlovákiában az emberek részéről nő az érdeklődés a kirándulások iránt, főként a rövidebb, négy napnál nem hosszabbak iránt. A felmérés szerint az idén nyaralni készülő szlovákiaiak több mint fele számára Szlovákia az elsődleges célpont. Az öt napnál tovább tartó kirándulások esetében is Szlovákia vezet, ezt követi Horvátország, Görögország és Olaszország.

„Örülünk, hogy ilyen kilátások vannak az előttünk álló nyárra. Nehéz két év után újra fel kell futnia a hazai turizmusnak, és ez csak akkor fog sikerülni, ha hegyeinket, nemzeti parkjainkat, kastélyainkat és várainkat minél több látogató keresi fel az év legkellemesebb időszakában, és az emberek egyúttal szállásadó és étkeztetést nyújtó szolgáltatásokat is igénybe vesznek” – nyilatkozta Václav Mika, a Slovakia Travel vezérigazgatója.

A szervezet szerint idén a szlovákiaiak harmada tervez nyaralást. Szlovákiában legfőképpen a hegyekben töltött szabadidő és a turisztika örvend nagy népszerűségnek – főként a férfiak körében. A nők inkább a fürdőket és víziparkokat részesítik előnyben.


TASR/para