Kiderült, ki az a két miniszter, aki ellen vallana Andruskó

2019. október 21. - 17:59 | Belföld

Amint arról beszámoltunk, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja, Andruskó Zoltán jelezte a bíróság előtt, hogy az aktuális kormány két minisztere ellen is vallomást tenne. A médiában megjelent információk szerint Denisa Saková belügyminiszterről és Ján Richter munka-, család- és szociális ügyi miniszterről van szó.

Kiderült, ki az a két miniszter, aki ellen vallana Andruskó
Fotó: TASR

Saková és Richter neve Andruskó Zoltán vádalkujának megkötésekor hangzott el – erősítette meg az Aktualitynek egy neve elhallgatását kérő forrás.

„Tiszta a lelkiismeretem, semmilyen törvénysértésről nem tudok, amit állítólag elkövettem volna. Készen állok együttműködni a hatóságokkal. Magam is kíváncsi vagyok, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Andruskó úr 13 hónap után mit fog mondani. Úgy tűnik, valakinek fáj, hogy a tevékenységem alatt a rendőrség nagyon jó eredményeket ér el“

– nyilatkozta Denisa Saková a TV JOJ-nak.

Hasonló állásponton van Ján Richter munka-, család- és szociális ügyi miniszter is, állítása szerint csak a médiából értesült az információkról.

„Sejtelmem sincs, hogy milyen törvényellenes cselekedetet követhettem el. Természetesen szívesen válaszolok minden kérdésre, egyelőre viszont nem tudom konkrétan, hogy miről lehet szó. Nem ismerem Andruskó urat. Sajnos a hétéves miniszteri munkám során több hamis gyanúsítgatást is megéltem“

– árulta el Richter a TV JOJ-nak.

Arról, hogy Andruskó vallani akar a jelenlegi kormány két miniszterének korrupciós ügyeiről, Roman Kvasnica, Zlatica Kušnírová jogi képviselője tájékoztatta a Denník N napilapot.

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze hétfőn vádat emelt a bazini Speciális Büntetőbíróságon Marian Kočner és három további személy ellen Ján Kuciak oknyomozó újságíró és a jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében.


noviny.sk/para