Kiderült, ki rabolt 350 ezer euróért luxus karórákat Pozsonyban!

2022. augusztus 9. - 09:23 | Régió

A rendőrség felgöngyölítette a pozsonyi Hviezdoslav téren történt tavalyi gigarablás ügyét. A tettesek mintegy 350 ezer euró értékben raboltak luxus karórákat egy boltból.

Kiderült, ki rabolt 350 ezer euróért luxus karórákat Pozsonyban!
Forrás: Nový Čas

A két, maszkot viselő fegyveres elkövető nyitva tartás alatt ment be a luxusboltba, majd egyikük az eladónőt a földre lökte. Előhúztak egy kalapácsot, majd széttörték vele az üveg kirakatot és 19 karórát raboltak el onnan - közölte a Joj TV-vel Michal Szeiff pozsonyi rendőrszóvivő. Hozzátette, az elkövetők ezután távoztak a helyszínről, közben az eladónő pénztárcáját is ellopták, összesen mintegy 354 ezer eurós vagyoni kár keletkezett. Az egész rablás mindössze két percig tartott, a rablók annak a hotelnek a garázsából szöktek el egy robogón, melyben a bolt található.

A Joj TV közölte, hogy a rendőrségnek mostanra sikerült azonosítania az egyik elkövetőt. Külföldi, horvát állampolgárról van szó, aki nem tartózkodik Szlovákiában. A másik elkövető személye továbbra is ismeretlen. Szeiff közölte, a 44 éves horvát férfit különösen nagy értékű rablással gyanúsítják, de nem ez az egyetlen eset a bűnlajstromán. A fickó ugyanis szintén tavaly nyáron egy társával kirabolt egy benzinkutat is a pozsonyi Drieňová utcában, valamint egyedül egy sörözőt a Ružinovskán. A benzinkútról 500 eurós, a sörözőből 400 eurós zsákmánnyal távozott.

A nagy értékű rablásért akár életfogytiglani börtönnel is sújthatják, de ehhez előbb el kéne fogni és eljuttatni Szlovákiába.

(Joj TV)

Címkék: rablás, Pozsony, krimi